PolicyWatch

Overvismand tror ikke på samfundsgevinster ved højere forskningsfradrag

Ønskerne fra life science-industrien om at løfte forskningsfradraget vil ikke nødvendigvis gavne samfundsøkonomien, mener overvismand Carl-Johan Dalgaard.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Det vil næppe være gavnligt at øge forskningsfradraget permanent til 130 pct., som Dansk Industri (DI) og life science-industrien lægger op til. Det siger overvismand Carl-Johan Dalgaard til Børsen.

"Det er klart, at de, der får tilskuddene, ikke vil være sure over det. Men fra et samfundsperspektiv skal vi kunne godtgøre, at spredningseffekterne på samfundsøkonomien fra den ekstra forskning står mål med udgifterne. Det er på ingen måde klart, at de gør det," lyder det fra overvismanden.

En ny undersøgelse fra DI viser ellers, at Danmark ligger noget under gennemsnittet for OECD-lande, hvad angår erhvervslivets skattepolitiske rammer for forskning og udvikling.

 

Organisationer til ny minister: Forsknings- & udviklingsfradrag bør gøres permanent

Kollerup: Forbigået forhøjelse af forsknings- og udviklingfradrag kan komme senere

Venstre vil bruge fem milliarder på at udtage landbrugsjord 

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier