PolicyWatch

To rør spændt på en personbil skal fange storsvinende lastbiler

Et simpelt redskab kan nu hjælpe med at kontrollere udstødningsgassen på lastbiler og tjekke niveauet af NOx-emissioner. Transportminister afviser ikke at hæve bødeniveauet for dem, der ikke overholder reglerne.

Foto: Tycho Gregers/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

En ny teknologi fra Færdselsstyrelsen med navnet "plume-chasing" skal fremover være et redskab i kampen mod de lastbiler, der har en for høj udledning af såkaldte NOx-emissioner. Det skriver transportministeriet i en meddelelse.

"Vi skal ikke finde os i køretøjer, som udleder mere NOx end tilladt – uanset om det sker på grund af uagtsomhed eller manipulation. NOx er både miljø- og sundhedsskadeligt, og med Færdselsstyrelsens nye udstyr er det nu muligt at kontrollere udstødningsgassen under kørsel, så vi kan begrænse udledningen og ikke mindst fange dem, der snyder," lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht (S).

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier