PolicyWatch

Nedslidte medlemmer udhuler pensionerne i Pensam

Medlemmerne i Pensam ryger så ofte på seniorpension, at pensionskassen må forringe vilkårene for ordningen for at sikre, at medlemmerne sparer nok op til alderdommen. Adm. direktør Torsten Fels håber, at pensionskommissionen vil tage problematikken op og anviser selv et finansieringsforslag.

Pensams medlemmer kommer på førtidspenison ti gange så ofte som akademikerfaggrupperne. Det ender med at koste dem på pensionsopsparingen. Arkivfoto. | Foto: Jan Dagø/INDBLIK

Torsten Fels, adm. direktør i Pensam, ser ind i, at hans medlemmers pensionsopsparinger, som de skal leve af i alderdommen, bliver spist op, før folkepensionsalderen er nået.

For ud over at betale til en opsparing, der bliver udbetalt, efter man er blevet gammel nok til at gå på pension, går en del af pensionsindbetalingerne til dækninger af bl.a. førtidspension. I de sidste seks år før folkepensionsalderen kaldes denne seniorpension, og i Pensam har man oplevet en stigning i antallet af medlemmer, der kommer på seniorpension.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier