PolicyWatch

S: "Spændende tanke" at uddanne film- og tv-arbejdere for streamingafgift

Socialdemokratiets medieordfører er åben for at diskutere EL's forslag om, at afgift på streamingtjenester kan være med til at finansiere uddannelse af arbejdskraft til den danske indholdsproduktion - men udgangspunktet er, at afgift skal gå til dansk indhold, lyder det.

Socialdemokratiets medieordfører Kasper Sand Kjær kalder det en spændende tanke, at penge fra streamingtjenester skal være med til at betale for uddannelse af film- og tv-medarbejdere. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringspartiet kvitterer for Enhedslistens udspil til vedtagelsen af en ny streamingafgift ved at erklære sig enig i "retningen og intentionen" med udspillet. Sådan lyder det fra medieordfører Kasper Sand Kjær.

"Vi er enige med Enhedslisten i, at streamingtjenesterne skal bidrage mere til den danske inholdsproduktion. Så skal vi jo drøfte i medieforhandlingerne, hvilke muligheder der er i det EU-direktiv, som giver os muligheden for at indføre en afgift," siger han med henvisning til EU's AVMS-direktiv, som siden 2018 har givet EU-lande mulighed for at bede streamingtjenester om at bidrage finansielt til europæisk indholdsproduktion.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier