PolicyWatch

Skatteministers it-tilsyn får kritik for inhabilitet

Et medlem i skatteministeriets it-tilsyn møder kritik for at have været inhabil i rapport om ejendomsvurderingssystemet, skriver Børsen.

Skatteminister Morten Bødskov (S) vil ikke kommentere kritikken af, at et medlem at IT-tilsynet klan have være inhabil. | Foto: Jens Dresling

It-tilsynet, som skal rådgive skatteministeren om it-området, får nu kritik for ikke at være uafhængigt, skriver Børsen.

I juni udgav tilsynet en rapport om ejendomsvurderingssystemet, men i rapporten fremgår det ikke, at et af medlemmerne i tilsynet, Lars Frost Mathiesen, fra 2017 til 2019 var konsulent på systemet.

Ifølge Erik Frøkjær, der er lektor emeritus på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, burde tilsynet have lagt oplysningerne om Lars Frost Mathiesen åbent frem.

"Det er grotesk, at tilsynet og ministeriet faktisk har puttet med disse oplysninger. Usikkerhed om kompetence og habilitet er særlig alvorlig, fordi tilsynet er tildelt en usædvanlig stor magt i forhold til skatteministeren, som ikke må tilsidesætte en rådgivning fra tilsynet uden at informere og forklare sig overfor Folketingets skatteudvalg," siger Erik Frøkjær til Børsen.

Lars Frost Mathiesen mener ikke selv, at han har været inhabil i sagen, og Lilian Mogensen, der er formand for It-tilsynet, afviser kritikken og fortæller til Børsen, at hun godt vidste, at Lars Frost Mathiesen tidligere har rådgivet omkring ejendomsvurderingssystemet.

"Vores vurdering er, at det ikke støjer i den her sammenhæng," siger hun.

Skatteminister Morten Bødskov (S) vil ikke kommentere på kritikken, men udtaler til Børsen, at han er glad for It-tilsynets arbejde.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier