PolicyWatch

Vestjyde vikarierer som SF's energiordfører

Suppleanten for Signe Munk, der tager orlov fra Folketinget, går direkte ind som energi- og forsyningsordfører, mens klimaet overtages af tidligere Alternativ-politiker.

Karsten Filsø bliver vikar for SF's Signe Munk. | Foto: SF

Frem til årsskiftet håndteres SF's energipolitik af Karsten Filsø. Den 62-årige vestjyde, der er suppleant for Signe Munk, som har taget orlov fra Folketinget for at færdiggøre sin sygeplejerskeuddannelse, træder direkte ind i hendes ordførerskaber for energi og forsyning. Det meddeler gruppeformand Jacob Mark på Twitter.

Dermed står de kommende tre måneder til at blive ganske travle for Karsten Filsø.

Han slår således fast over for Dagbladet Holstebro-Struer, at han fortsat er sit partis spidskandidat i Holstebro Kommune ved det kommende kommunalvalg, altimens efteråret landspolitisk bliver ganske travlt for landets energiordførere.

I det nyåbnede folketingsår skal der blandt andet behandles den fremtidige varmeforsyningslov, energiøen i Nordsøen skal lovgivningsmæssigt forankres, og der skal vedtages det indikative klimamål for 2025. Men fremfor alt venter der et omfattende og mangefacetteret arbejde med at få landet den kommende elforsyningslov.

Mens Karsten Filsø overtager energi og forsyning, bliver klimaordførerposten de kommende måneder overtaget af den tidligere MF'er og formandskandidat for Alternativet, Rasmus Nordqvist, der sidste år skiftede til SF.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier