PolicyWatch

Kulturudvalg beder ministre om at finde penge til Lex.dk

Der er rettet fælles henvendelse til tre ministre med opfordring om at finde midlerne til at kunne drive det digitale opslagsværk Den Store Danske Encyklopædi videre på nettet, lyder det fra Konservatives medieordfører, Birgitte Bergman.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Siden det i forrige uge kom frem, at Den Store Danske Encyklopædis digitale tilstedeværelse er lukningstruet på grund af usikker økonomi, har flere politikere meldt deres opbakning til at få afsat midlerne til at holde opslagsværket kørende.

Til Berlingske fortæller medieordfører Birgitte Bergman (K), at et enigt kulturudvalg nu har rettet henvendelse til både kulturministeren Ane Halsboe Jørgensen (S), uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen (S) og børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), og bedt ministrene finde midler til den videre drift af lex.dk.

Det er helt på linje med den opfordring, Karen Skovgaard-Petersen, direktør i Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, fredag fortalte MediaWatch, at de to institutioner bag Lex.dk og Den Danske Ordbog, der driver ordnet.dk og er lukningstruet på linje med encyklopædien, bragte i spil forbindelse med deres foretræde for Kulturudvalget i slutningen af september.

Foreningen bag Lex.dk har foretræde for Uddannelses- og forskningsudvalget tirsdag 12. oktober. Hvorvidt mødet også omfatter spørgsmålet om videreførelse af Den Danske Ordbog, fremgår ikke.

Endnu et digitalt opslagsværk er truet: Den Danske Ordbog mangler finansiering 

Opslagsværket Den Store Danske lukker hvis ikke politikerne finder pengepungen frem 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier