PolicyWatch

S-boligordfører trækker sig efter rod i boligsituation

Regeringspartiets boligordfører, Tanja Larsson (S), har boet gratis i en folketingslejlighed i København, mens hun ejede en andelslejlighed i byen, som var udlejet i strid med både kommunens og andelsboligforeningens regler. Nu trækker hun sig fra ordførerposten og afløses af Rasmus Stoklund.

Tanja Larsson (S) (i midten) trækker sig som boligordfører. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

En speget sag om rod med egne boligforhold har torsdag ført til, at Tanja Larsson har trukket sig fra posten som Socialdemokratiets boligordfører.

Ekstra Bladet erfarer, at Tanja Larsson siden efteråret 2019 har haft råderet over en af de folketingslejligheder, som medlemmer af Folketinget kan bo i gratis i nærheden af Christiansborg.

Lejligheden har hun ifølge Ekstra Bladet søgt om og fået stillet til rådighed på trods af, at hun samtidig har ejet en andelsbolig i Københavns nordvestkvarter.

"Jeg må konstatere, at jeg ikke har fået ryddet op i min boligsituation på trods af, at jeg i sommer satte min andelsbolig til salg via andelsboligforeningen med henblik på at sælge snarest muligt."

"Det er uacceptabelt, og derfor har jeg meddelt min gruppeformand, at jeg trækker mig som boligordfører," siger Tanja Larsson til Ekstra Bladet.

En række kilder har over for mediet bekræftet, at hun fortsat har den gratis folketingslejlighed centralt i København, og at hun jævnligt bruger den.

Ny ordfører

"Jeg tager meddelelsen fra Tanja Larsson om, at hun trækker sig som boligordfører til efterretning. Den nye boligordfører er fra dags dato Rasmus Stoklund," siger gruppeformand Leif Lahn Jensen (S).

Tanja Larsson blev i efteråret 2019 medlem af Folketinget, da Henrik Sass Larsen (S) forlod politik.

Tidligere i år kunne Ekstra Bladet fortælle, at Tanja Larsson siden 2016 havde fremlejet sin andelslejlighed i København, hvilket var i strid med både kommunens bopælspligt og vedtægterne i andelsforeningen, hvor hun selv var bestyrelsesmedlem.

Samme år var hun flyttet ned til sine forældre i Faxe Kommune, hvilket skete i forbindelse med, at hun stillede op til kommunalvalget i 2017.

Hun blev valgt ind i byrådet i Faxe Kommune, men trådte ud af byrådet i september 2019, da hun afløste Henrik Sass Larsen i Folketinget.

 

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Udspil om almene boliger løber op i 10 mia. kr.

Minister vil finde milliardbeløb til opkøb i privat boligsektor

Særlig fond skal finansiere 22.000 nye almene boliger

Socialdemokratiets boligordfører beklager eget boligrod  

Mere fra PolicyWatch

Piloter og kabineansatte hos SAS i oprør

SAS har ændret produktionsmodellen og etableret nye selskaber. Derfor må piloter og kabinepersonale søge ledige job med ringere vilkår. Piloterne tager nu SAS i Arbejdsretten.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier