PolicyWatch

Kommuner fokuserer på mere klimavenlig mad

Ifølge KL’s nyhedsbrev Momentum er klima på dagsordenen for mange kommuner. I den sammenhæng fylder fødevarer meget.

Klimavenlig mad er blevet et større og større emne i kommunerne. | Foto: Stine Rasmussen / Ritzau Scanpix

Ifølge programchef for fremtidens fødevarer i Concito Michael Minter, er fødevarer en stor del af de planer, som kommunerne har for at være mere klimavenlige. Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi ved, at kommuner som København, Aarhus, Roskilde, Lejre og Sønderborg har stort fokus på maden, og at mange andre er på vej. Og vi er tæt på et gennembrud," siger han og tilføjer, at der dog mangler en udmelding fra Fødevareministeriet for, hvordan kommunerne skal arbejde med klimaberegninger af indkøb og måltider.

Michael Minter siger til at Jyllands-Posten, at danskernes forbrug af fødevarer står for en udledning af cirka tre ton Co2 pr. person pr. år. Hvert år udleder hver enkelt dansker i omegnen af 17 ton Co2.

Æblet - en syrlig, sprød, sydfynsk og lidt for billig specialitet

Stort flertal af svenske kommuner har vegetartilbud på skoler 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier