PolicyWatch

DAT-topchef vil have indført "sociale rabatter" på flyruter til udkantsområder

Direktør for flyselskabet DAT, Jesper Rungholm, mener, at en ordning med "sociale rabatter" på udvalgte flyruter vil være en kæmpe hjælp til både beboere og flyselskaber.

DAT’s direktør, Jesper Rungholm, opfordrer politikerne til at give "sociale rabatter" flybilletter til udkantsområder. | Foto: Casper Dalhoff/Ritzau Scanpix

Staten bør indføre en permanent ordning med ”sociale rabatter” på flybilletter i visse udkantsområder, lyder det fra flyselskabet DAT’s direktør, Jesper Rungholm. Det skriver Børsen.

De ”sociale rabatter” går ud på, at flyselskaber, der driver ruter i udkantsområder, hvor det kan være svært at få forretningen til at løbe rundt, modtager tilskud til at sælge billetter med særlige rabatter til børn, studerende, værnepligtige og pensionister.

Ordningen har været afprøvet i august og september på ruter til Bornholm og Sønderborg med DAT og var ifølge direktøren en succes, da alle de afsatte 6 mio. kr. til rabatordningerne var opbrugt før testperiodens udløb.

“Den ordning bør man genindføre på i hvert fald ruterne til Bornholm, Sønderborg og Midtjylland. Det vil være en kæmpe hjælp for beboerne, men også for flyselskaber,” siger Jesper Rungholm.

Også Billund Lufthavns direktør, Jan Hessellund, som også er næstformand i Brancheforeningen Dansk Luftfart, BDL, mener, at staten bør genoverveje, hvordan statens engagement i luftfarten skal være i fremtiden.

SAS’ flyvende hollænder: "Vi er ganske enkelt tvunget til at tilpasse os en ny normal" 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier