PolicyWatch

Oliebranchen erklærer sig klar til at lagre op til 2 millioner ton CO2 i 2025

Det danske CCS-potentiale i Nordsøen er større end hidtil antaget, og i 2040 kan der muligvis lagres helt op til 30 millioner ton CO2 i de udtjente oliefelter, lyder det fra branchen. Men politikerne skal arbejde hurtigt, hvis ikke felterne skal nå at lukke, advarer Olie Gas Danmark.

Olie Gas Danmark er enig med Venstre og De Konservative om, at det går for langsomt med at få CCS-strategien på plads. Det siger adm. direktør Martin Næsby. | Foto: Brian Karmark/ERH

Et sted mellem 1 og 2 millioner ton i 2025. 4 til 8 ton i 2030 og helt op til 30 millioner ton i 2040. Det er ifølge nye beregninger fra brancheorganisationen Olie Gas Danmark det samlede, tekniske potentiale for lagring af CO2 i den danske Nordsø.

Det fortæller organisationens direktør, Martin Næsby. Tallene bygger på en analyse foretaget af konsulenthuset Rystad Energy. Men for at potentialet skal indfries, kræver det hurtigere handling fra politikerne, argumenterer Martin Næsby.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier