PolicyWatch

Socialdemokrat snupper borgmesterposten i Frederiksberg

Advokat Michael Vindfeldt (S) sætter en stopper for 112 års konservativ dominans i Frederiksberg Kommune og bliver ny borgmester.

Michael Vindfeldt (S) bliver ny borgmester på Frederiksberg. | Foto: Martin Sylvest

Det bliver socialdemokraten Michael Vindfeldt (S), som er kommende borgmester i Frederiksberg Kommune. Han sætter dermed en stopper for De Konservatives dominans på posten gennem 112 år.

Det står klart onsdag morgen, hvor Vindfeldt sammen med De Radikale, Enhedslisten og SF har afsluttet konstitueringen. Dermed er borgmesterposten på plads i en af de kommuner, der var mest fokus på i hele kommunalvalget.

"Det er ikke mig, der vælter De Konservative efter 112 år. Det er et samlet hold, der har vundet," siger Vinfeldt tidligt onsdag morgen til pressen.

"Vi har læst valgresultatet på den måde, at der er mange frederiksbergborgere, der har stemt på andre partier end vores partier, og det er vi meget ydmyge omkring," lyder det.

Michael Vindfeldt, der også gik efter borgmesterposten ved sidste valg, er advokat og partner hos Sirius Advokater med speciale i entreprise, lejeret og retssager. Han har også en fortid som advokat hos Kammeradvokaten.

Dermed var der på forhånd lagt op til en valgkamp mellem tre kandidater med advokatbaggrund. Den siddende konservative borgmester Simon Aggesen er således også uddannet advokat. Det samme gælder Jan E. Jørgensen, som var Venstres spidskandidat i Frederiksberg Kommune.

"Vi har måske lige tabt en halvleg - den er 112 år lang"

Tidligere på natten erkendte den nuværende borgmester, Simon Aggesen (K), at det så svært ud i forhold til at beholde magten.

De Konservative blev ellers det største parti i kommunen med 40,4 procent af stemmerne svarende til 13 ud af 29 mandater.

"Vi har måske lige tabt en halvleg - den er 112 år lang. Til gengæld er der ikke lang tid til den næste halvleg begynder. Det er om fire år," lyder det fra Aggesen onsdag morgen.

Enhedslisten blev næststørste parti med 17,5 procent af stemmerne, hvilket er nok til seks mandater.

Socialdemokratiet, som altså nu får borgmesterposten, blev tredjestørst med 17,0 procent af stemmerne. Men de fem S-mandater krydret med mandaterne fra Radikale og SF var altså nok til at sikre et nyt flertal.

Vindfeldt understreger, at man vil "rækker hånden frem til et bredt samarbejde".

"Frederiksberg har fået et nyt makkerpar i form af mig som borgmester og Lone Loklindt fra Radikale Venstre som førsteviceborgmester," siger Vindfeldt.

"Det skal være et bredt samarbejdende folkestyre. Det er det, borgerne forventer af os, og det vil vi gøre alt for at facilitere på den bedst mulige måde," lyder det.

Hæstorp Andersen tager overborgmesterpost i København trods vælgerlussing 

Bundsgaard genvinder borgmesterposten i Aarhus trods tilbagegang 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier