PolicyWatch

Venstre: Regeringen har gemt oplysning om slettede sms'er til efter valg

Dagen efter kommunalvalget kom beskeden om, at det ikke er muligt at genskabe statsministers slettede sms'er.

Venstres formand for retsudvalget, Morten Dahlin. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Tilliden til regeringens håndtering af de slettede sms'er er ikke eksisterende i oppositionspartiet Venstre. Og den er bestemt ikke blevet øget, efter at Justitsministeriet onsdag meddelte, at de slettede sms'er alligevel ikke kan genskabes.

Dermed får Minkkommissionen ikke adgang til at se, hvad statsminister Mette Frederiksen (S) og hendes nærmeste medarbejdere har sms'et internt om op til aflivningen af minkene i Danmark.

Beskeden om de slettede sms'er kommer dagen efter kommunalvalget. Det var dog allerede fredag i sidste uge, at Justitsministeriet modtog materialet.

Venstres formand for retsudvalget, Morten Dahlin (V), kalder det "nærliggende at antage", at regeringen bevidst har gemt beskeden for at den ikke skulle ramme Socialdemokratiet i kommunalvalget.

"Det er noget svineri, at man ikke er gået ud med de oplysninger, da man fik dem, men har valgt at gemme dem. Og man kan jo bare spekulere i, om det skyldes, at oplysninger ikke skulle ud inden kommunalvalget," siger Morten Dahlin.

Han understreger, at Venstre "ingen tillid" har til regeringen og statsministerens håndtering af sagen om de slettede sms'er.

"Statsministeren har ved flere lejligheder vist, at hun personligt detaljestyrer alt, hvad hun kan komme i nærheden af i centraladministrationen. Det er meget påfaldende, at de her oplysninger lige skulle gemmes væk til dagen efter kommunalvalget," siger Morten Dahlin.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) afviser dog Venstres antagelse om, at regeringen har gemt oplysning om slettede sms'er til efter kommunalvalget.

"Det passer simpelthen ikke. Processen har været den, at vi i Justitsministeriet fik materialet i forseglede kuverter fredag. Så aftalte vi mandag med Minkkommissionen, at vi skulle mødes med kommissionen og bisidderne, som skulle have materialet og gennemgå det med deres klienter. Så det er en proces, der er aftalt med Minkkommissionen," siger Nick Hækkerup.

Slettede sms'er fra statsminister er ikke blevet genskabt 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier