PolicyWatch

Tidligere ministers sms'er er genskabt i minksag

Mogens Jensen var som minister central i aflivningen af millioner af mink, og dele af hans sms'er er genskabt.

Foto: Marcus Emil Christensen/Ritzau Scanpix

Tidligere fødevareminister Mogens Jensens (S) sms'er er blevet genskabt og skal nu kigges igennem for, om de har en relevans til minksagen, hvor millioner af mink blev aflivet uden lovgrundlag.

Det fortæller han til Ekstra Bladet. Han er helt central for sagen fra 2020 og endte med at trække sig som minister på grund af sin rolle.

"Jeg ved, at mine sms'er er taget ned via icloud, og der forestår nu en proces med gennemgang af dem," skriver Mogens Jensen til avisen.

Medmindre man slår funktionen fra, så lagrer Apple beskederne på internettet, og derfor har det været muligt at genskabe nogle af beskederne.

Han fik nulstillet sin telefon, da han trak sig, fordi det kom frem, at der endnu ikke var lovgrundlag til at aflive de mange mink.

Ekstra Bladet har forgæves stillet den tidligere S-minister en række spørgsmål. For eksempel om der er sms'er med statsminister Mette Frederiksen (S).

"Det er hvad jeg kan sige for nu, og i forhold til videre proces henviser jeg til kommissionen," oplyser Mogens Jensen.

Den tidligere minister har afgivet forklaring i Minkkommissionen, der er nedsat for at granske sagen fra 2020, hvor millioner af mink blev aflivet på grund af en frygt for, at coronavirus skulle mutere og svække vacciner.

Under afhøringen blev der ikke spurgt til sms'er fra hans telefon. Kommissionen har mulighed for at genindkalde ham.

Da Mette Frederiksens sms'er ikke kan genskabes af politiets it-kyndige, er det fortsat uvist, om der er sms'er mellem statsministeren og den centrale minister i minksagen.

Minkkommissionen oplyser, at han enten kan indlevere telefonen, eller at han kan gennemgå sine beskeder med sin bisidder.

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier