PolicyWatch

Rambøll-undersøgelse: Borgere vil have klimavenlig mobilitet

Et af de største ønsker til de nyvalgte politikere er en mere klimavenlig transport, lyder det i ny Rambøll-undersøgelse.

Adm. direktør i Rambøll Ib Enevoldsen ser ønsket om klimavenlige transportformer som et udtryk for befolkningens opmærksomhed på transportens rolle i forhold til klimaet. | Foto: PR / Rambøll

Ifølge danskerne skal de nyvalgte politikere sørge for mere klimavenlige transportformer samt fremme mere biodiversitet i byen i målet om at gøre den mere klima- og miljøvenlig, viser ny Rambøll-rapport. Det skriver Klimamonitor.

I undersøgelsen er 1.000 repræsentativt udvalgte borgere fra hele landet blevet bedt om at angive de tre vigtigste områder, deres kommende kommunalbestyrelse skal igangsætte initiativer inden for, lyder det fra Rambøll.

Adm. direktør i Rambøll Ib Enevoldsen er ikke overrasket over, at klimavenlige transportformer topper på danskernes ønskeseddel og ser det som et udtryk for en stor opmærksomhed i befolkningen på transportområdets rolle i klimaregnskabet.

"For at adressere dette bør kommunerne give de nuværende mobilitetsplaner et grønt eftersyn og samtidig have fokus på, hvordan de gør det nemt og trygt for borgerne at vælge de klimavenlige transportformer til," siger han til Klimamonitor.

Rambøll-undersøgelse: Branchen ser behov for 10 GW grøn strøm til PTX-succes 

Chef for Rambølls grønne omstilling: Vi skal vokse i udlandet 

Biden underskriver historisk stor infrastrukturpakke  

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier