PolicyWatch

Mette Frederiksen opfordrer kraftigt: Tag det tredje stik

Alle over 18 år, som fik et vaccinestik i sommer, får i løbet af de kommende måneder invitation til tredje stik.

Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer på pressemødet onsdag "kraftigt" ældre til at få det tredje stik. | Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson

Statsminister Mette Frederiksen (S) opfordrer "meget, meget kraftigt" ældre til at tage imod en udsendt invitation til tredje stik af coronavaccinen.

At tage imod vaccinationer er ifølge statsministeren "det helt centrale budskab", og det er lige nu en af de "vigtigste enkeltstående handlinger".

"Til oldeforældre, bedsteforældre, sårbare, personale i frontlinjen, alle jer, der er vaccineret allerede sidste vinter og i foråret: En meget, meget kraftig opfordring til at tage imod det tredje vaccinestik," siger Mette Frederiksen på et pressemøde.

Hun sender også en opfordring til pårørende og venner om at hjælpe "slægtninge, ældre og udsatte, som måske ikke har adgang til computer," med at få det tredje stik.

"Hellere i dag end i morgen. Derfor er det helt afgørende, at myndighederne og regionerne nu får skruet op for tempoet og kapaciteten, så man ikke skal vente, så ingen spilder den kostbare tid, som vi ikke har," siger Frederiksen.

Alle andre over 18 år, som fik det andet stik i sommer, vil modtage en invitation i løbet af de kommende måneder, tilføjer hun.

Regeringen holder pressemødet, få timer efter at Statens Serum Institut (SSI) har meddelt, at 5120 personer er smittet med coronavirus det seneste døgn. Det er det højeste antal under epidemien.

Der forventes ifølge SSI et højt tal også i morgen.

"Det er vigtigt, at vi nu sætter alle sejl til. Det skyldes også den nye variant Omikron. Vi ved fra tidligere varianter, at tid er den afgørende faktor," siger Frederiksen.

Der er konstateret syv tilfælde af smitte med Omikron i Danmark. Det siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på pressemødet.

Statsministeren holder pressemøde om ny coronavariant kl. 18

Moderna: Ny vaccine kan være nødvendig i kampen mod Omikron

Biontech er gået i gang med at tilpasse coronavaccine 

USA venter med rejserestriktioner trods Omikrons fremmarch 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier