PolicyWatch

Sundhedsordførere indkaldt til coronamøde onsdag eftermiddag

Flere partier vil have kigget på coronarestriktioner efter nye meldinger. Onsdag eftermiddag skal Folketingets sundhedsordførere til møde hos sundhedsminister Magnus Heunicke.

Magnus Heunicke har inviteret sundhedsordførerne til møde kl. 15. | Foto: Jens Dresling

Sundhedsordførerne i Folketinget er indkaldt til møde om coronasituationen hos sundhedsminister Magnus Heunicke (S) onsdag, skriver TV 2.

Mødet finder sted klokken 15, fortæller De Konservatives sundhedsordfører, Per Larsen, til Ritzau.

Flere partier, herunder De Konservative, har ytret ønske om, at restriktionerne ses igennem efter en ny melding fra Statens Serum Institut (SSI).

Seruminstituttet har mandag fortalt, at risikoen for at blive indlagt med omikronvarianten ser ud til at være halvdelen af deltavarianten.

"Jeg håber på baggrund af de positive meldinger fra SSI, at vi kan få løftet nogle af de her restriktionerne ret hurtigt. Her tænker på jeg på kulturlivet med biografer, teatre og museer," siger Per Larsen.

Også Venstre vil have set på restriktionerne. Sundhedsordfører Martin Geertsen sagde tidligere mandag til Ekstra Bladet, at der ikke skal være "restriktioner en dag mere end nødvendigt".

Regeringen holder igen

Regeringen ønsker dog ifølge sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff (S) ikke at lempe restriktionerne her og nu.

"Det vil være uforsigtigt og forkert at tro, at vi kan stryge restriktionerne nu og her, hvor vi har meget voldsomme smittetal," sagde han tidligere mandag til Jyllands-Posten.

Han peger på, at restriktionerne er med til at sikre, at vi kommer godt igennem januar og februar.

Seruminstituttets faglige direktør, Tyra Grove Krause, sagde da også tidligere mandag til TV 2, at omikron stadig vil kunne presse sundhedsvæsenet trods de positive meldinger.

SSI forventer, at smitten med coronavirus vil toppe i løbet af januar. Fra februar ventes faldende smittetryk og mindre pres på sundhedsvæsenet.

De nuværende coronarestriktioner, der er godkendt af et flertal i Folketingets Epidemiudvalg, udløber 17. januar, medmindre de forlænges yderligere.

Zoo: Hellere total nedlukning lidt endnu end delvis genåbning 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier