PolicyWatch

Røde støtter ser radikalt udspil som ministerbils-trang

Hverken SF eller Enhedslisten har ros til De Radikales udspil om, at de ikke vil pege på en et-partiregering.

Foto: Martin Sylvest

Den radikale udmelding om, at partiet ikke vil pege på en et-partiregering, har mere at gøre med partiets lyst til at få ministerbiler end at gøre en politisk forskel, hvis man spørger SF og Enhedslisten.

Til Politiken har De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, meldt ud, at partiet vil have en regering over midten og er klar til at acceptere den nuværende linje på udlændingepolitikken, hvis det er prisen.

"Jeg ville sådan ønske, at De Radikale var mere optaget af - sammen med os andre - at løse de udfordringer, som samfundet står over for. I stedet for at være så optaget af at løse de udfordringer, De Radikale står overfor," siger SF's politiske ordfører, Karsten Hønge.

"Dette er ikke en løsning på andet end deres egen ambition om at komme i regeringen. Og så mener jeg, det langt hed ad vejen er bluff."

Hos Enhedslisten, der sammen med SF og De Radikale er støtteparti for regeringen, er meldingen den samme.

"Nu ved vi, hvad der er vigtigst for dem: Ministerbiler. Skidt med udlændingepolitikken, skidt med velfærdssamfundet, skidt med klimaet. Bare Sofie Carsten får en flot post, stemmer hun for det hele," skriver Enhedslistens tidligere politiske ordfører, Pernille Skipper, på Facebook.

Hos SF erklærer Karsten Hønge sig enig i, at det ikke er optimalt med en socialdemokratiske et-partiregering. Men han har ikke stor tro på, at en regeringen over midten til løse noget.

"De Radikale er her med at lægge sten på vejen for, at vi kan vinde næste valg. Det egoistiske behov for hele tiden at sætte sig selv i centrum er med til at gøre det sværere at forklare de mange fremskridt, vi har skabt," siger Karsten Hønge.

"Og jeg ser det som decideret vås, at en regering over midten skulle være mere handlekraftig. Kampene ville bare blive interne i regeringen, der så ville blive handlingslammet."

De Radikale har gentagne gange over de sidste mange år meldt ud, at partiet ser sig selv som et midterparti, der er klar til at pege på en borgerlig statsminister, hvis det bedst sikrer partiets politik.

Partiet har ikke peget på en borgerlig statsminister efter et valg siden 1990.

I interviewet med Politiken afviser Sofie Carsten Nielsen, at udmeldingen handler om, at De Radikale vil i regering.

Ritzau har forsøgt at komme i kontakt med Sofie Carsten Nielsen siden onsdag. Men den radikale leder har været bortrejst og har fredag ikke tid til en kommentar.

 

 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier