PolicyWatch

Dansk energisamarbejde med Virginia

Den amerikanske delstat Virginia har indgået en samarbejdsaftale med Danmark om erfaringsudveksling inden for udvikling af havvindenergi.

Siemens Gamesa er blandt de virksomheder, som skal være med til at udvikle verdens største enkeltstående havvindmøllepark. | Foto: Siemens Gamesa/Paul-Langrock.de Agentur Zenit +49 172 3120 333 foto@paul-langrock.de

Virginia er i gang med at planlægge verdens største enkeltstående havvindmøllepark, Coastal Virginia Offshore Wind Project, hvor danske erfaringer skal bidrage til en effektiv implementering. Det fremgår af en meddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

”Jeg er derfor glad for, at vi har indgået en samarbejdsaftale med Virginia. Delstaten har store ambitioner på havvind, og her kan årtiers danske erfaringer være med til at sikre, at Virginia får succes med havvind. Samtidig er Virginias udbygning med havvind med til at åbne og modne markeder for grøn energiteknologi - ikke mindst fra Danmark,” siger klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen i meddelelsen.

Coastal Virginia Offshore Wind Project er på 2,6 gigawatt og skal efter planen stå færdig i 2026. Men her stopper ambitionerne ikke, for Virginia sigter efter at have 5,2 gigawatt havvind oppe at snurre inden 2034.

Udsigterne har tiltrukket flere danske virksomheder. Blandt andet har Bladt Industries og Semco Maritime ifølge meddelelsen fra Klimaministeriet modtaget ordrer i forbindelse med etableringen af Coastal Virginia Offshore Wind Project, og Siemens Gamesa er ved at etablere produktionsfaciliteter til vindmøllevinger i delstaten.

Derudover har Ørsted været med i et samarbejde om opførelsen af forsøgsmøller på 12 megawatt i Virginia, mens Rambøll er valgt som rådgiver til det amerikanske energiselskab Dominion Energy, som skal opføre Coastal Virginia Offshore Wind Project.

Vindindustrien gør Danmark til et grønt foregangsland

Partier enige om endnu to gigawatt havvind inden 2031

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier