PolicyWatch

Medie: Epidemikommission vil holde natteliv lukket - men åbne kulturlivet

Epidemikommissionen, der rådgiver regeringen og Folketinget, vil bevare en række restriktioner, så nattelivet skal holde lukket frem frem til februar, erfarer TV 2. En del af kulturlivet anbefales genåbnet på mandag med visse restriktioner.

Det anbefales, at de gældende restriktioner for natteliv og serveringssteder bevares. | Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Epidemikommissionen indstiller til fastholdelse af en række gældende coronarestriktioner til og med 31. januar. Det erfarer TV 2.

Senere onsdag mødes de politiske partier for at diskutere kommissionens indstillinger til, hvilke restriktioner der skal og ikke skal forlænges. Ifølge TV 2 anbefaler Epidemikommissionen, at restriktioner for nattelivet og serveringssteder forlænges.

Det vil indebære, at nattelivet fortsat skal være lukket, og at serveringssteder fortsat skal stoppe for udskænkning af alkohol klokken 22 og lukke klokken 23.

Et generelt forbud om salg af alkohol fra klokken 23 til 5 bør også stadig gælde, hvis det står til kommissionen. Restriktionerne har været gældende siden 19. december.

Regeringen og Folketinget rådgives af Epidemikommissionen. Det er i sidste ende op til politikerne at beslutte, hvilke restriktioner der skal gælde.

Lempelser på kulturområdet

Epidemikommissionen anbefaler ifølge TV 2 også, at der bliver åbnet mere på en række områder.

For eksempel er der lagt op til, at biografer, koncertsteder, teatre og kulturhuse kan genåbne fra 17. januar. Det vil imidlertid være med krav om coronapas, mundbind og deltagerbegrænsning.

Det samme erfarede Jyllands-Posten fra flere kilder tirsdag.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) sagde tirsdag, at regeringens udgangspunkt er "at åbne så meget som muligt inden for kulturlivet så hurtigt som muligt".

Ifølge TV 2 anbefales det også, at der åbnes for højskoler, udendørs idrætsarrangementer med betalende tilskuere og zoologiske haver. De kan åbne med krav om coronapas og mundbind, lyder anbefalingen.

Desuden anbefaler Epidemikommissionen, at arealkrav i folkekirken og andre trossamfund bortfalder fra natten til 17. januar.

Heunicke vil åbne kulturliv så hurtigt som muligt

Støtteparti: Regeringen ignorerer kulturen

Venstre og De Konservative vil efterse restriktionerne 

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier