PolicyWatch

Initiativtager i MeToo-bevægelse får Hækkerups plads i Folketinget

Maria Gudme er blandt dem, der har fortalt om krænkelser af tidligere overborgmester. Hun får sæde på tinge.

Maria Gudme overtager pladsen i Folketinget efter Nick Hækkerup.

Maria Gudme (S) har sagt ja til at overtage pladsen i Folketinget efter afgående justitsminister Nick Hækkerup (S). Det skriver hun på Facebook.

”I går fik jeg beskeden om, at jeg får mulighed for at træde ind i Folketinget - og så endda på 1. maj! Jeg er enormt overvældet, glad, stolt og fuldstændigt overbevist om, at jeg griber chancen nu, hvor den byder sig. Lige om lidt er jeg derfor Socialdemokratiets nyeste folketingsmedlem,” skriver hun

Maria Gudme har gjort sig bemærket som initiativtager til MeToo-bevægelsen med navnet Enblandtos. Her har 322 kvinder i politik skrevet under på, at de har oplevet sexisme.

Hun stod selv frem i Jyllands-Posten i 2020 og fortalte, at den tidligere overborgmester Frank Jensen havde krænket hende i 2012. Sagen førte til, at Frank Jensen trak sig som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet, inden en advokatundersøgelse, der skulle undersøge sagerne, var færdig.

Nick Hækkerup meddelte søndag aften offentligheden, at han forlader dansk politik og dermed også posten som justitsminister. Posten som justitsminister overtages af Mattias Tesfaye (S), der siden 2017 har været udlændinge- og integrationsminister.

Maria Gudme sidder i regionsrådet for Socialdemokratiet i Region Hovedstaden.

Hækkerup forstår godt undren over jobskift: Har selv valgt det

Hækkerup stopper som justitsminister

Ny justitsminister vader direkte ind på brændende platform – en løsning ”haster”

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier