PolicyWatch

Partier vil sende statslige kroner til færger ramt af høje brændstofpriser

Regeringen skal finde penge til de færgeruter, der risikerer højere billetpriser eller aflyste afgange på grund af de øgede brændstofpriser, mener SF og Venstre.

Flere færgeorganisationer har beklaget sig over, at de stigende brændstofpriser kan resultere i højere priser eller aflyste afgange til flere af de danske øer, hvis budgetterne skal hænge sammen.

Til Altinget lyder det nu fra SF og Venstre, at regeringen bør finde penge til færgeruterne.

“Færgerne er øernes livsnerve, uanset hvordan vi vender og drejer det. Jeg er enig i, at det er en kæmpe stor problemstilling, hvis prisstigningerne betyder meget dyre billetter eller færre afgange,” lyder det bl.a. fra SF’s landdistrikts- og øordfører, Karina Lorentzen Dehnhardt.

Sammen med Peter Juel-Jensen fra Venstre vil hun tage sagen op med indenrigsminister Christian Rabjerg Madsen (S), som i et skriftligt svar til mediet udtaler, at staten allerede yder tilskud til kommunerne, så færgetaksterne kan sættes ned.

Transportminister håber på nordisk samarbejde om grønne flyvninger – Københavns Lufthavne vil sigte bredere

De nordiske lande vil etablere grøn korridor for skibsfart

”Du kan ikke både få en meget lav CO2-afgift og alle tilskudspengene”

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier