PolicyWatch

Arbejdsvilkår i medieaftale - kulturminister havde gerne gået længere

I lørdagens medieaftale indgår som noget nyt, at man skal overholde overenskomsten for at få mediestøtte. ”Det er en mindre model, der er blevet flertal for,” lyder det fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen.

"At leve op til de gældende arbejdsvilkår, der er vedtaget af arbejdsmarkedet selv. Det, synes jeg, er helt fair at kræve." Sådan lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen, kulturminister i kølvandet af ny medieaftale. | Foto: Jens Dresling

Den netop indgåede medieaftale mellem Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Frie Grønne, Alternativet og Kristendemokraterne indeholder også arbejdsmarkedspolitik.

Helt konkret at man skal overholde overenskomstreglerne for at modtage mediestøtte, men selvom det var en af årsagerne til, at de blå partier i 11. time udvandrede fra forhandlingere, havde kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen (S) gerne set, at aftalepartierne havde gået endnu længere.

Sådan lyder det fra Ane Halsboe-Jørgensen i et interview med Politiken.

”Jeg havde gerne set at det ikke kun var første ansættelse, men at det var hele produktionen, som var omfattet af, at man skal leve op til reglerne. At leve op til de gældende arbejdsvilkår, der er vedtaget af arbejdsmarkedet selv. Det, synes jeg, er helt fair at kræve. Det kræver vi jo også, når vi har store byggeprojekter og så videre. Jeg synes, det er fint også at kræve hvis du skal producere en film,” siger kulturministeren til Politiken.

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

DI kalder uændrede nulmomsregler ”komplet ulogiske”

De Radikale stillede krav om at lukke 24syv med medieaftale

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier