PolicyWatch

Ny minister om landets bymidter: "Det er en brændende platform"

Med en forsøgsordning og et forslag om et 5-årigt stop for nye aflastningsområder skal den nye indenrigs- og boligminister forsøge at indfri regeringens ambition om at få liv i de bymidter, der er gået i stå. DetailWatch har talt med Christian Rabjerg Madsen om de politiske tiltag og kampe på området.

"Jeg er selv opvokset i en mindre vestjysk by, hvor antallet af butikker og livet i midtbyen klart er blevet væsentligt mindre," siger indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen om problematikken for mange bymidter. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den nye indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) har efterhånden fået sat sig til rette i sin første ministerstol, og på skrivebordet ligger flere opgaver på detailområdet, som han hurtigt skal tage hånd om.

Øverst i bunken ligger regeringens forslag om et 5-årigt stop for nye store butiksområder uden for bymidterne – de såkaldte aflastningsområder – som Socialdemokratiet ellers selv var med til at bane vejen for med en ændring af planloven i 2017.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier