PolicyWatch

DF-erhvervsordfører forlader Folketinget efter næste valg

Mette Hjermind Dencker, der sidder i Folketinget for Dansk Folkeparti , genopstiller ikke ved næste valg. Hun er i dag blandt andet erhvervsordfører og støttede ved formandsvalget Morten Messerschmidt.

Mette Hjermind Dencker stopper i Folketinget ved næste valg. | Foto: Jens Dresling

Mette Hjermind Dencker, der er folketingsmedlem for Dansk Folkeparti, genopstiller ikke ved næste valg.

Det oplyser hun i et opslag på Facebook.

Mette Hjermind Dencker har været medlem af Folketinget siden 2011 og har siden da været ordfører for landdistrikter og øer for Dansk Folkeparti. I dag er hun også erhvervsordfører, fiskeriordfører og fødevareordfører, men efter næste valg vil hun bruge sit engagement på opgaver i det private erhvervsliv.

”Jeg har kun dyb og inderlig taknemmelighed til mit dejlige parti, Dansk Folkeparti, og til mine tre partiformænd gennem årene, som på hver deres måde er nogle af Danmarks største politiske talenter,” skriver hun på Facebook og roser derefter Pia Kjærsgaard, Kristian Thulesen Dahl og Morten Messerschmidt.

Da der i starten af 2022 skulle vælges ny formand for Dansk Folkeparti, var Mette Hjermind Dencker blandt Messerschmidts støtter.

”Ingen journalister skal gøre det her til en dårlig historie om hverken partiet eller Morten,” lyder det videre i opslaget.

”Han har gjort det så godt, noget menneske overhovedet kunne, ud fra de forudsætninger han fik med ikke bare hård modvind, men snarere orkan lige fra start af. I øvrigt fortsætter Morten og jeg vores samarbejde efter folketingsvalget. Det her er min personlige rejse på vej mod noget andet.”


Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier