PolicyWatch

Regeringen lander ny planlov med de blå partier – men uden centralt ønske

Indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen (S) formåede ikke at få indført et stop for nye store butiksområder uden for bymidterne, hvilket ellers har været et udtalt ønske fra regeringen.

”Ingen minister kan jo trylle, men det, jeg kan gøre, er at skabe nogle gode rammer for, at vi kan lande en fornuftig aftale,” har Christian Rabjerg Madsen tidligere sagt til DetaliWatch om forslaget om et 5-årigt stop for aflastningsområder. | Foto: Jens Dresling

”Ny aftale om planloven skal fremme den grønne omstilling”, lyder overskriften på en ny aftale mellem regeringen, Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti.

”Jeg er rigtig glad for, at vi med en ny aftale sikrer væsentligt bedre rammer for den grønne omstilling. For regeringen har det været afgørende at gøre det lettere at opsætte vindmøller og solceller. Samtidig skaber aftalen nye muligheder for udvikling af både by og land,” udtaler indenrigs- og boligminister Christian Rabjerg Madsen i en pressemeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier