PolicyWatch

Bramsen erkender "stort potentiale" i Kattegatforbindelse

Transportminister Trine Bramsen (S) mener, at der er brug for yderligere miljøundersøgelser af en fast Kattegat-forbindelse, men siger, at der er et stort samfundsøkonomisk potentiale i forbindelsen.

Trine Bramsen fortæller, at der er store samfundsøkonomiske gevinster ved en Kattegat-forbindelse, men at der også er andre hensyn at tage. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Onsdag blev der offentliggjort en længe ventet forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat.

En medfølgende kommentar fra transportminister Trine Bramsen (S) skabte dog uklarhed flere steder om, hvorvidt projektet var sat i bero eller ej. For på den ene side lød det, at forundersøgelsen ifølge ministeren ikke gav grundlag for at igangsætte projektet. Omvendt fremgik det, at der var politisk opbakning til at se på igangsættelse af yderligere undersøgelser af klima- og miljøkonsekvenser.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier