PolicyWatch

EUDP uddeler knap 200 millioner til 26 projekter

26 ud af 74 projekter er sluppet igennem EUDP-nåleøjet (Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram) og har modtaget støtte. Det gælder blandt andet projekter inden for bæredygtigt flybrændstof og kombineret vind- og bølgeenergi.

Foto: Siemens Gamesa/Michael Munk Nielsen

Der var blevet ansøgt for 622 mio. kr. i den seneste runde af Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). Men ud af de 74 projekter var det kun 26, der har modtaget tilsagn om støtte. I alt er der blevet uddelt 194,5 mio. kr.

Projekterne tæller blandt andet eSAF-AAL, der vil producere bæredygtigt flybrændstof, Offshore Energy Hubs, der skal bidrage med løsninger til de skelsættende danske energiøer, og Exowave, der skal producere bølgeenergi 14 meter under havoverfladen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier