PolicyWatch

Partier indgår aftale om nye regler for bankdirektører

Der etableres i fremtiden to ligestillede spor til at fit & proper-godkende direktør i banker. De mindste banker bliver imødekommet med lempeligere krav, men direktionen skal fortsat godkendes på linje med de større banker. Det er et flertal i Folketinget blevet enige om. (Opdateret.)

Med erhvervsminister Simon Kollerup (S ) i front har et politisk flertal præsenteret en ny aftale om fit & regler. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Et bredt flertal i Folketinget har indgået en aftale om nye fit & proper-regler. Det indebærer, at der i fremtiden etableres to ligestillede spor til at vurdere om direktører og nøglepersoner lever op til kompetence- og erfaringskrav.

Det ene spor vil basere sig på den såkaldte formodningstilgang. Her vil en række objektive krav til kompetencer være styrende - eksempelvis ti års erfaring - hvis man skal være adm. direktør i en SIFI-bank.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier