PolicyWatch

Hævet kørselsfradrag er blevet udvandet af fortsat stigende brændstofpriser

Selv om kørselsfradraget blev hævet med 9 pct. i foråret, er benzin steget så meget i pris, at fradraget nu er blevet udvandet for landets jobpendlere. Ifølge Business Danmark er pendlerne slået økonomisk tilbage til start.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Stigningen i kørselsfradraget, som blev indført i april, kan ikke hamle op med den galoperende benzinpris, skriver Finans.

Det rammer landets jobpendlere, lyder det fra Business Danmark.

”Danske jobpendlere er økonomisk slået tilbage til start og betaler dyrt for at køre på arbejde,” lyder kritikken fra Jens Neustrup Simonsen, landsformand i Business Danmark.

Kilometerfradraget blev i april øget med 9 pct., da man nu forventede en markant højere benzinpris på 15,77 kr. pr. liter i 2022 mod tidligere 12,78 kr. pr. liter.

Prisen er dog fortsat med at stige og toppede den 4. juni, hvor benzinprisen ramte en literpris på 19,59 kr., mens listeprisen i dag ifølge Drivkraft Danmark er 18,49 kr.


Mere fra PolicyWatch

Dansk minister vil have mere omfattende krav til soja-dokumentation

Mens EU er på vej om krav om satellit- og GPS-dokumentation på importeret soja at mindske afskovning, er regeringen nu allerede klar til at gå endnu længere. Om få år kan man forhåbentlig også knytte krav til påvirkning af andre økosystemer, siger Lea Wermelin (S) til AgriWatch.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier