PolicyWatch

Mette F. afviser at kommentere De Radikales krav om valg

Efter minksagen har De Radikale krævet et valg inden 4. oktober. Statsminister Mette Frederiksen (S) siger, at hun lytter til kritik.

Statsminister Mette Frederiksen (S) vil ikke kommentere De Radikales krav om valgudskrivelse. | Foto: Jens Dresling

Statsminister Mette Frederiksen (S) lytter til Folketingets partier, men vil ikke kommentere De Radikales krav om en valgudskrivelse inden den 4. oktober.

Det siger hun til TV 2.

”Jeg lytter selvsagt til, hvad partierne siger i Folketinget, og selvfølgelig ikke mindst vores parlamentariske grundlag. Men når det kommer til, hvornår der udskrives valg, så har jeg ingen kommentarer til det,” siger hun.

Efter Minksagen kræver støttepartiet De Radikale, at Mette Frederiksen udskriver valg, inden Folketinget træder sammen igen efter sommerferien.

Hvis det ikke sker, vil partiet stille et mistillidsvotum. Det betyder med andre ord, at De Radikale vil vælte regeringen.

TV 2, som har fanget statsministeren ved DGI’s landsstævne i Svendborg, forsøger med flere spørgsmål at få hende til at forholde sig til kravet.

Hun bliver dog ved med at gentage, at hun ikke vil kommentere, hvornår der udskrives valg, men at hun lytter til, hvad partierne siger.

Torsdag afgav Minkkommissionen, der har undersøgt regeringens rolle i forhold til beslutningen om at aflive alle danske mink, sin beretning.

Den kommer med voldsom kritik af blandt andet statsministeren og en lang række centrale embedsmænd.

Kommissionen har ikke forholdt sig til ministres ansvar, fordi det skal den ikke ifølge loven.

Derfor har de blå partier ønsket, at uvildige advokater ville give en vurdering af, om Minksagen giver grundlag for at rejse en rigsretssag.

De Radikale sad med de afgørende mandater for at få igangsat sådan en undersøgelse.

Men efter et møde i De Radikales hovedbestyrelse lørdag meddelte partiet, at det ikke støtter en advokatvurdering. I stedet vil partiet have statsministeren til at udskrive valg.

Kommentator om Radikales melding i minksag: Der kommer snart valg

Overblik: Her er reaktionerne på De Radikales nej til mink-advokatundersøgelse

De Radikale kræver valg - vil rense luften efter minksag

Professor: Minksag svækker tillid til politikere

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier