PolicyWatch

Joker ved salg af Parken: Københavns Kommune har ret til tilbagekøb

Den igangværende salgsproces af nationalstadionet Parken er omfattet af den såkaldte hjemfaldspligt, som giver Københavns Kommune ret til at tilbagekøbe ejendommen. ”Helt udramatisk,” lyder det fra bestyrelsesformand. Mægler kalder den derimod et ”vigtigt element” for potentiel investor.

Parken og de dertilhørende kontortårne får muligvis snart ny ejer, der dog skal være opmærksom på, at Københavns Kommune om mange år har ret til at overtage ejendommene. | Foto: Lars Poulsen / Ritzau Scanpix

I januar udmeldte Parken Sport & Entertainment, som ejer nationalstadionet Parken og de omkringliggende kontortårne, at selskabet forsøger at sælge ejendomsporteføljen. Men hvis eller når Parken og de tilhørende kontortårne indgår i en ejendomshandel, foregår det ikke på helt almindelig vis.

Danmarks nationalstadion og kontortårnene er nemlig omfattet af den såkaldte hjemfaldspligt eller tilbagekøbsret, som tillader Københavns Kommune at ”købe en ejendom tilbage f.eks. for den oprindelige salgssum eller vederlagsfrit,” som kommunen beskriver retten på sin hjemmeside.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier