PolicyWatch

Minister om pristjek: "Det nye forum er ikke en kampplads"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S), der for to uger siden præsenterede et nyt pristjek, understreger, at han ikke har mistillid til dagligvarehandlen.

Simon Kollerup (S) præsenterede i slutningen af august en skærpet overvågning af dagligvarepriserne. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix/Ritzau Scanpix

Det nye pristjek af dagligvarer, som regeringen præsenterede for to uger siden, skal både fokusere på prisen i dagligvarebutikkerne og i hele værdikæden, understreger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i et interview med Dagligvarehandlen.

Han påpeger derfor, at pristjekket, der følges op af et forum med parter fra forbruger- og erhvervsorganisationer, ikke handler om at pege fingre ad dagligvarekæderne, og ministeren ærgrer sig over, at tiltaget har fået en kritisk modtagelse fra dele af erhvervslivet.

”Det nye forum er ikke en kampplads og er heller ikke udtryk for mistillid til dagligvarehandlen. Det er mit indtryk, at der er en rimelig intens konkurrence på markedet. Men vi kan bruge pristjekket til at undersøge, om der er prisstigninger på varer, som vi ikke ser på tilsvarende vis i udlandet,” siger Simon Kollerup til Dagligvarehandlen.

Det nye forum, der hedder ’Forum for Forbrugerpriser’, mødes for første gang i denne uge. Her vil repræsentanter fra Forbrugerrådet Tænk, Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Dansk Erhverv, De Samvirkende Købmænd, Landbrug & Fødevarer, Dansk Industri, Ældresagen og Green Power Danmark deltage.

Venstre kalder erhvervsministeren i samråd om pristjek

Erhvervsminister afviser kritik af pristjek: ”Jeg mistænkeliggør ikke nogen”

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier