PolicyWatch

Regeringen vil indføre afbetalingsordning for energi

Hvis prisen på el, gas og fjernvarme overstiger niveauet fra vinteren 2021, skal det være muligt for danskerne samt små og mellemstore virksomheder at indefryse den overskydende del og afbetale det over en periode, lyder et forslag fra regeringen. Dansk Fjernvarme og Green Power Denmark roser forslaget.

"Vi kan ikke bare se på, at der vil være danskere i denne vinter, der ikke kan betale for deres strøm og deres varme,” lød det fra Mette Frederiksen på pressemøde. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

”Vi har fra starten sagt, at vi ikke kan skærme alle danskere for konsekvenser af Putins krig. Men vi kan altså heller ikke bare se på, at der vil være danskere i denne vinter, der ikke kan betale for deres strøm og deres varme.”

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på pressemøde om stigende energipriser. Her foreslog regeringen at indføre et loft over el- og gaspriserne for privatpersoner og små og mellemstore virksomheder. Loftet vil være på niveau med prisen i 2021. Det skal gøre det muligt for forbrugere og erhvervslivet at udskyde betalingen på den del, der overstiger niveauet fra sidste år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier