PolicyWatch

Bredt politisk flertal lander aftale om inflationshjælp

Fredag klokken 9.40 præsenteres aftale om vinterhjælp, efter at inflationen har sendt energipriserne i vejret.

Statsminister Mette Frederiksen (S), erhvervsminister Simon Kollerup (S), klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) og finansminister Nicolai Wammen (S). | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om en aftale om vinterhjælp set i lyset af de stigende energipriser, der er fulgt som en konsekvens af den høje inflation. Det meddeler Finansministeriet fredag morgen.

I en pressemeddelelse fortæller ministeriet, at aftalen bliver præsenteret fredag klokken 9.40 i Finansministeriet ved Christiansborg.

Ifølge pressemeddelelsen er regeringen, Venstre, SF, De Radikale, Enhedslisten, De Konservative, Danmarksdemokraterne, Alternativet og Moderaterne med i aftalen. Indholdet af den er endnu ikke kendt.

Flere medier kunne allerede torsdag imidlertid fremvise et lækket udkast fra forhandlingerne.

Regeringen har tidligere foreslået, at der skal komme en såkaldt indefrysningsordning for private husholdninger, så man kan vente med at betale dele af sin energiregning til senere.

Herudover har flere medier erfaret, at en sænkelse af elafgiften fra 69,3 øre per kilowatt-time til 0,8 øre per kilowatt-time er med i udkastet. Det skal gælde i de første seks måneder i 2023 og vil betyde en sænkelse af elafgiften til EU’s minimumssats. Den lavere elafgift vil ifølge DR koste statskassen 3,5 milliarder kroner næste år.

Der vil ifølge udkastet også være hjælp til børnefamilier, som ifølge Jyllands-Posten vil få en midlertidig forhøjelse af børnechecken på 660 kroner per barn i januar næste år.

Der vil også blive afsat penge til at hjælpe folk med at udskifte gasfyr og få udrullet fjernvarme.

Minister om stigende elregninger: ”Det er enormt alvorligt”

Regeringen vil indføre afbetalingsordning for energi

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier