PolicyWatch

Regeringen støtter mere olieudvinding men brander sig modsat

Alt imens klimaminister Dan Jørgensen (S) fremstiller Danmark som et foregangsland for at stoppe olie- og gasproduktionen, har han netop godkendt udbygningen af et nyt felt i Nordsøen. Det skal ses i lyset af krigen i Ukraine, siger ministeren.

Klimaminister Dan Jørgensen henviser til krigen i Ukraine som årsag til godkendelsen af et nyt olie- og gasfelt. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Mandag var klimaminister Dan Jørgensen (S) vært for et arrangement, som i høj grad handlede om, at Danmark er gået i spidsen for en fremtid uden olie og gas. Det skete med repræsentation fra en række lande og i forbindelse med åbningen af FN’s Generalforsamling og New York Climate Week.

”Klimavidenskaben siger klart, at der frem mod 2050 er behov for kraftige reduktioner i produktionen af kul, olie og gas, hvis vi skal leve op til Parisaftalen. Danmark har med Nordsøaftalen vist vejen,” lød det fra ministeren i en pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forskningsministeriet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier