PolicyWatch

Rigsrevisionen skal granske spildevandområdet

Rigsrevisionen til at undersøge forvaltningen af- og tilsynet med spildevandsområdet i Danmark.

Det er Venstres egen statsrevisor Troels Lund Poulsen har bedt om at få undersøgelsen igangsat. | Foto: Jens Dresling

Rigsrevisionen har fået til opgave at afklare, om Miljøministeriet og Skatteministeriet har en tilfredsstillende forvaltning af- og tilsyn med udledningen af spildevand i Danmark. Dermed skal Rigsrevisionen se nærmere på, om der bliver ført tilstrækkeligt tilsyn med indberetninger for udledning af spildevand. Det skriver Landbrugsavisen.

Undersøgelsen bliver igangsat efter ønske fra Venstres egen statsrevisor Troels Lund Poulsen, der har bedt om at få sat undersøgelsen i gang efter mange års debat og før genbesøget af landbrugsaftalen i enten 2023 eller 2024, hvor der vil blive kigget nærmere på, hvordan man kommer i mål med indsatsen i vandplanerne.

Troels Lund Poulsen fortæller, at spildevandsselskaberne tilladelser til overløb skal kortlægges, og hvad man i de tilfælde, hvor der ingen tilladelse er, så foretager af sanktioner. Han forventer en rapport fra Rigsrevisionen i første halvdel af 2023.

”Dermed kan den også indgå i det arbejde, som skal laves i vandplanerne, hvis det viser sig, at der er en udfordring i forhold til overløb,” siger han til avisen.

Borgmestre kræver midler til oprensning af nordsjællandsk sø

Skybrudstunnel får metrolignende dimensioner

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier