PolicyWatch

København indfører tilsyn med plastsortering

På de københavnske byggepladser er der siden september blevet ført tilsyn med sortering af plastaffald på byggepladserne. Ressourcerne kan udnyttes bedre, lyder det fra enhedschef.

På byggepladser findes plast i kilovis i form af blandt andet indpakning af byggematerialer og stilladser, rør, kabler, spande og plader. | Foto: Liv Møller Kastrup/JPA

I dag indsamles og genanvendes cirka en femtedel af plasten i byggesektoren, men der er potentiale til langt mere. Derfor indførte Københavns Kommune i september i år ekstra tilsyn med byggepladserne for at sikre, at bliver sorteret til genanvendelse. Det skriver nichemediet Plastforum.

Fra Mikkel Stenbæk Hansen, der er enhedschef for Bæredygtigt Byggeri og Genbrug ved Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning, lyder det, at kommunen generelt arbejder med at nyttiggøre affaldet fra byggepladserne, men at der er plads til forbedring.

”I vid udstrækning kan vi udnytte ressourcerne bedre. For meget genanvendeligt affald, herunder en del af den plast, der i dag sendes til forbrænding, kan genanvendes, og her kan byggesektoren i høj grad gøre en forskel,” siger enhedschefen til mediet.

I første omgang har tilsynet fokus på at gå i dialog med byggepladserne, men er der tilfælde, hvor det ikke giver resultater, vil kommunen tage yderligere skridt, siger Mikkel Stenbæk Hansen uden at præcisere, hvad disse skulle indebære.

Kollektivordning efter ny emballageaftale: ”Vi har megatravlt”

Producenter skal betale for at producere engangsplast

Organisation ønsker totalforbud mod eksport af plastaffald fra EU

Mere fra PolicyWatch

Folkemødet henter ny direktør

Foreningen Folkemødet har ansat en ny direktør, der har en omfattende karriere i internationale hjælpeorganisationer bag sig - senest en direktørpost i Mellemfolkeligt Samvirke.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier