PolicyWatch

Dansk biokemiker udnævnt til vicepræsident for Det Europæiske Forskningsråd

Danske Jesper Qualmann Svejstrup skal i rollen som vicepræsident i Det Europæiske Forskningsråd med særligt ansvar for life science være med til at bevilge penge til ny banebrydende forskning.

Foto: Christoffer Regild/ KU

Professor Jesper Qualmann Svejstrup fra Københavns Universitet, er blevet udpeget til vicepræsident for Det Europæiske Forskningsråd, ERC. Det skriver Uddannelses- og forskningsministeriet i en nyhed på ministeriets hjemmeside.

Jesper Svejstrup er biokemiker og molekylærbiolog med speciale i forskning i gentranskription og dets grænseflade med andre DNA-associerede processer. Han har en ph.d.-grad fra Aarhus Universitet og har siden arbejdet en årrække i udlandet, først på Stanford University og senest Francis Crick Institute i London, før han i 2020 blev ansat på Københavns Universitet.

Nu bliver han en af tre vicepræsidenter i ERC, og den danske professor får ansvaret for fagområdet life science. Som vicepræsident skal Jesper Svejstrup være med til at realisere ERC’s strategi om at støtte banebrydende forskning i absolut verdensklasse og sikre implementering af rådets arbejdsprogrammer.

Professoren skal altså være med til at udvælge ny forskning, der kan modtage en af de fire forskellige bevillinger: Starting Grant, Consolidator Grant og Advanced Grant, der støtter forskere i særklasse på forskellige karrieretrin, fra en ph.d.-alder på to år frem til professor. Dertil kommer ERC Synergy Grant, der støtter strålende forskergrupper på to-fire forskere.

ERC’s budget udgør cirka 16 milliarder euro. Det svarer til 17 pct. af budgettet for EU’s forsknings- og innovationsprogram, Horizon Europe.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier