PolicyWatch

Pape overvejer regering med Mette F. af hensyn til Danmark

De Konservative afviste før valget at gå i regering med Socialdemokratiet, men nu deltager partiledelsen i regeringsforhandlinger.

Regeringsforhandlinger på Marienborg torsdag 24. november 2022. De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, har været til møde med den fungerende statsminister. | Foto: Ida Marie Odgaard

Selv om der ”mildest talt” skal ryddes mange sten af vejen, før De Konservative kan gå i regering med Socialdemokratiet, så er det værd at forsøge for Danmarks skyld, mener K-formand Søren Pape Poulsen.

Det siger han, da han forlader statsministerens embedsbolig, Marienborg, torsdag middag, efter at han har været til forhandlinger om en ny regering.

”Om det kan lykkes, er bare et rigtigt godt spørgsmål, men jeg synes af hensyn til vores land, at skal vi gøre forsøget,” siger Søren Pape Poulsen, som er steget ud af sin bil for at tale med journalisterne ved Marienborg.

Under valgkampen afviste Søren Pape Poulsen ellers kategorisk at gå i regering med Mette Frederiksen.

Søren Pape Poulsen slår flere gange fast, at De Konservative ”ikke lige sådan er på vej ind i en regering”.

”Vi sidder jo ikke her, fordi vi om tre dage er gået i regering. Der er jo langt til, at vi kommer dertil. Men jeg synes da, at vi skal gøre forsøget på at løse de problemer, som Danmark står i.”

”Det kan jo være som et parti, der forhandler med en regering, og det kan være i en regering. Jeg siger bare, at der er langt derhen.”

På valgkampens første dag lød det i et interview med Søren Pape Poulsen, at alene Minksagen er så kritisabel, at et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet var udelukket.

”Jeg kan ikke forestille mig, at vi skulle sidde i samme regering,” lød det på det tidspunkt fra Søren Pape Poulsen.

Men sagen er en anden nu, må man forstå på den konservative formand.

”Vi har angrebet hinanden hårdt under valgkampen alle sammen. Men vi er nok nødt til at lægge de her angreb og personlige forhold til side, hvis vi skal løse de udfordringer, der er for Danmark,” siger han.

”Det må ikke være personlige issues, der gør, om vi løser Danmarks problemer.”

For De Konservative er det vigtigt at sænke skatten i bunden, hæve grænsen for topskatten og mere frit valg. Det ligger også partiet meget på sinde at hæve forsvarsbudgettet før, end det allerede er aftalt.


Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier