PolicyWatch

SF-formand på vej til forhandling forstår baglandets skepsis

Antallet af de partier, som fortsat forhandler om en bred regering, er mindsket, men SF er fortsat med.

Pia Olsen Dyhr, formand for SF. | Foto: Emil Helms

Pia Olsen Dyhr, formand for SF, forstår godt, at dele af baglandet er skeptiske overfor, at SF kan være på vej ind i en bred regering med blå partier.

Men samtidig forsikrer hun inden fredagens regeringsforhandlinger på Marienborg om, at SF kun går med i en regering, hvis de får SF-politik igennem.

”Jeg kan jo godt forstå bekymringen, hvis vi skal overtage Venstres politik. SF’ere er kloge,” siger hun.

”Og jeg er jo enig med dem i, at hvis SF skal noget som helst politisk, så skal det jo også være fordi, at vi får politik igennem. Så skal det være, fordi der er ambitioner for vores fælles klima og natur, at vi kommer med bud på den krise, vi har i forhold til børn og unge og i forhold til ligeløn.”

Onsdag blev tre partier siet fra de igangværende regeringsforhandlinger.

Tilbage er kun de partier, der med fungerende statsminister Mette Frederiksens ord, kan se sig selv i en bred regering eller i et forpligtende samarbejde med en bred regering. Og det er altså blandt andet SF, hvilket har gjort dele af partiets bagland bekymret.

TV2 skrev torsdag, efter at have talt med 53 lokalformænd, hvoraf 43 ville udtale sig, at 12 lokalformænd ikke ønsker at være en del af regeringen, hvis den indeholder blå partier.

Fire siger, at de har meget svært ved at se SF i en regering med partier fra den blå blok. Fire melder sig klar til at indgå i en bred regering. De fleste mener, at det er for tidligt at konkludere.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier