PolicyWatch

EU

Storbritannien lukker for ufaglærte

De britiske grænser lukker for ufaglærte til nytår ifølge nye brexit-dokumenter. Dermed sætter man et reelt dødsstød ind over for den frie bevægelighed af arbejdskraft til Storbritannien – og ifølge britisk erhvervsliv er det begyndelsen til en "katastrofe".

Dansk finanslobby arbejder på fuld kraft for at omstøde Basel-krav i EU

Basel-komitéens seneste krav står over for en implementering i EU, og implementeres de foreslåede såkaldte gulvkrav direkte, vil det ramme de danske realkreditlån urimeligt hårdt. Sådan lyder det fra Finans Danmark, som er i gang med at bearbejde embedsmænd og politikere både i EU og herhjemme.

Ugen i EU: Zuckerberg, kunstig intelligens og slaget om milliarderne

Kommissionens næstformand Margrethe Vestager varmer op til at præsentere en hvidbog om brugen af kunstig intelligens og håndteringen af data i EU ved at møde Mark Zuckerberg, og så gør EU’s stats- og regeringschefer sig rede til et maraton-slagsmål om Unionens fremtidige budget sidst på ugen.

EU's ombudsmand går ind i sag om omstridt energiliste

Da EU-Kommissionen satte gasprojekter som Baltic Pipe på en liste over særligt prioriterede energiprojekter, var vurderingen af dets bæredygtighed muligvis ikke korrekt, mener EU's ombudsmand, der nu vil se på sagen.

EU forbereder sig på medicinmangel som følge af corona-virus

Selv om der endnu ikke er tegn på, at Europa kommer til at mangle medicin som følge af udbruddet af corona-virus i Kina, er EU i gang med at forberede sig på scenariet. Sundhedsminister Magnus Heunicke har blandt andet bedt EU-Kommissionen om at sikre forsyningskæden.

Europa-Parlamentet giver grønt lys til energiliste

Der var ikke flertal i Europa-Parlamentet for at blokere EU-Kommissionens nye liste over særligt prioriterede energiprojekter. Det betyder blandt andet, at den kommende energiø vil kunne søge om særlig EU-støtte.

Handelsaftale mellem EU og Vietnam træder i kraft i dag

Over middag stemmer Europa-Parlamentet for en handelsaftale med Vietnam. Dermed bortfalder tolden umiddelbart på en masse varer mellem de to lande, og europæiske leverandører får udvidet adgang til at levere en lang række tjenesteydelser.

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier