Britisk ekspertgruppe: Hårdt Brexit vil være kaotisk og alvorligt

Hvis EU og Storbritannien ikke når frem til en Brexit-aftale, vil det resultere i et ”kaotisk og alvorligt” stød til britisk økonomi, advarer britisk tænketank.
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP
Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

En 30-siders rapport fra den britiske tænketank UK in a Changing Europe, advarer om store økonomiske konsekvenser ved et hårdt Brexit.

Det skriver Eurativ.com.

"Tag ikke fejl, konsekvenserne af ​​et Brexit uden en aftale vil være alvorlige. På kort sigt vil der betyde stor usikkerhed og forstyrrelse, "siger professor Anand Menon, der er direktør for UK in a Changing Europe.

Rapporten advarer også om, at det britiske pund vil falde yderligere, og at Storbritanniens kreditvurdering sandsynligvis vil blive nedgraderet, hvis der ikke når at komme en aftale på plads.

Samtidig vil britiske statsborgere, der bor i Europa, komme til at stå i et juridisk limbo uden de garantier, som den britiske regering har tilbudt EU-borgere, der bor i Storbritannien.

"Selv om det er klogt forberede sig på et scenarie, hvor der ikke kommer en aftale og forsøge at afbøde de værste aspekter af en kaotisk Brexit, er det langt mere fornuftigt at undgå et sådant resultat helt," siger Anand Menon.

Den britiske regering vurderer, at hvis Storbritannien skal til at handle med EU på WTO-vilkår vil det reducere britisk BNP med ca. 8 pct. i løbet af de næste 15 år. Det vil sandsynligvis samtidig medføre en stigning i indenlandske fødevarepriser, hvor priser på detailvarer som kød og forarbejdede fødevarer vil stige med henholdsvis 7,3 pct.  og 3,7 pct.

Storbritannien skal træde ud af EU d. 29. marts 2019.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også