PolicyWatch

Økonomer: 25 procent sandsynlighed for hårdt brexit

Sandsynligheden for, at briterne og EU ikke når til enighed om en brexit-aftale, er en ud af fire. Det vurderer en række økonomer i en måling.

Sandsynligheden for et hårdt brexit er på 25 pct., vurderer økonomer. | Foto: Matt Dunham/Ritzau Scanpix

Storbritannien kan meget vel sige endegyldigt farvel til EU den 29. marts 2019 uden at have en aftale om et fremtidigt samarbejde.

Det vurderer i hvert fald en række økonomer i en måling, som Reuters har lavet.

Målingen er foretaget blandt 34 økonomer, og de mener gennemsnitligt, at sandsynligheden for et britisk farvel til EU uden en aftale er på 25 pct.

Det er samme sandsynlighed, som en lignende måling kom frem til i august.

Men ifølge Howard Archer, økonom ved EY ITEM Club, der analyserer Storbritanniens økonomi, er risikoen for et hårdt brexit steget.

"Chancen for, at UK forlader EU, er uden tvivl steget på det sidste, og vi er blevet mindre sikre på et veltilrettelagt brexit," siger Howard Archer til Reuters og fortsætter:

"Alligevel tror vi stadig, at det er mest sandsynligt, at UK og EU vil nå frem til en aftale, selvom det meget vel kan komme ubehageligt sent i forhold til ratifikation i marts 2019."

Både Dominic Raab, brexitminister i Storbritannien, og Michel Barnier, EU-Kommissionens brexitforhandler, tror på, at det er muligt at lande en aftale i forbindelse med det næste EU-topmøde i midten af oktober.

"Jeg er fast besluttet på, at vi vil finde frem til en aftale for en god udtræden, hvilket er meget bedre end det modsatte. Dominic (Raab, red.) og jeg tror på, at det er muligt at nå frem til en aftale i oktober," lød det f.eks. fra Michel Barnier i fredags.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier