PolicyWatch

Medie: EU overvejer bredere brexitmandat til chefforhandler

EU's stats- og regeringsledere kan i næste uge give chefforhandler Michel Barnier et bredere forhandlingsmandat for brexit, så han kan lukke en aftale med Storbritannien.

BRUXELLES

EU forbereder i øjeblikket et nyt mandat til sin forhandlingschef Michel Barnier, så han kan få landet en aftale med Storbritannien. Det skriver Financial Times.

Ifølge avisens oplysninger er EU-landenes ambassadører i Bruxelles blevet forberedt på, at næste uges uformelle møder mellem stats- og regeringslederne, som bliver afholdt i Salzburg, får brexit på programmet.

Angiveligt skal lederne diskutere de ting, man stadig ikke er blevet enige om i udtrædelsesaftalen, ligesom de også skal diskutere timingen for, hvornår aftalen skal lukkes.

Det seneste lange stykke tid har det lydt fra de resterende EU-lande, at man ville have aftalen på plads senest til Det Europæiske Råd midt i oktober, men med lidt over en måned tilbage, har flere medier berettet om, at man overvejer at flytte den deadline frem. Det er dog endnu ikke blevet bekræftet.

Endelig skal stats- og regeringslederne også diskutere, om de skal give et nyt mandat til Michel Barnier. En højtstående embedsmand siger til Financial Times, at det ville "fungere som en form for mandat til at lukke en aftale".

Den seneste weekend har været hård på den britiske side af forhandlingsbordet. Den tidligere udenrigsminister Boris Johnson har skrevet en klumme i Mail on Sunday, hvor han blandt andet beskylder premierminister Theresa may for at have "spændt en selvmordsvest omkring den britiske forfatning og givet detonatoren til Bruxelles" med sit udspil til en aftale.

Det har ført til flere spekulationer om, hvorvidt Boris Johnson vil forsøge at få fingrene i premierminister-posten på bekostning af Theresa May.

Ifølge Financial Times kalder en diplomat det ændrede mandat for "Operation Red Theresa", fordi man angiveligt håber, at det kan give hende medvind på hjemmefronten.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier