PolicyWatch

EU på vej med bøde til Carlsberg-konkurrent

En af Carlsbergs konkurrenter kan få en bøde for at have modarbejdet parallelimport af øl til Belgien, skriver Reuters.

Foto: Jyllands-Posten

EU-kommissionen er på vej med en bøde til Carlsbergs belgisk-amerikanske konkurrent AB Inbev, selv om bryggerikoncernen forsøger at indgå et forlig.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters fredag.

EU's konkurrencemyndigheder anklagede sidste år AB Inbev for at forhindre parallelimport af billig øl til det belgiske marked, hvor man selv har mærkerne Jupiler og Leffe, fra nabolandene Frankrig og Holland.

Resultatet af Ab Inbevs anstrengelser var, ifølge kommissionen, at belgiske forbrugere er endt med at betale for høje priser. Ifølge kommissionen havde AB Inbev ændret indpakningen af de to ølmærker i Frankrig og Holland for at gøre det sværere at sælge dem hjemme i Belgien, ligesom man havde begrænset hollandske detailforretninger adgang til produkter og rabatter for at forhindre import til Belgien.

EU-kommissionen kan vælge at indgå et forlig, hvilket man ifølge Reuters oftest gør, hvis det kan genskabe konkurrencen hurtigt. Omvendt kan kommissionen med reglerne i hånden idømme en bøde svarende til 10 pct. af en virksomheds globale omsætning.

Hverken kommissionen eller AB Inbev har ønsket at kommentere nyheden over for Reuters.

/ritzau/FINANS

Dansk frugt-boss om Junckers Afrika-plan: Fjern tolden til Europa

Klagesag i EU kan true Google og mediers digitale annonceforretning 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier