PolicyWatch

Rutineret finne vil være EU-Kommissionens næste formand

Finlands tidligere premierminister Alexander Stubb går efter topposten som den næste leder af EU-Kommissionen.

Foto: Jens Nørgaard Larsen/ Ritzau Scanpix

Den rutinerede politiker Alexander Stubb, der var premierminister i Finland fra 2014 til 2015, vil være næste mand til at lede EU-Kommissionen.

Derfor vil han være den konservative gruppe EPP's spidskandidat til at overtage posten, når den nuværende formand, Jean-Claude Juncker, takker af.

Det har han tirsdag meddelt de øvrige medlemmer af EPP, skriver nyhedsbureauet dpa.

Dermed har han meldt sig ind i kapløbet om at blive EPP's spidskandidat til posten. Den konservative gruppe er Europa-Parlamentets største gruppe.

Indtil videre er Stubb internt oppe imod gruppens leder, tyske Manfred Weber, der tidligere har meldt sit kandidatur.

Weber har af blandt andre danske europaparlamentarikere mødt kritik for, at han mangler afgørende erfaring. Han har nemlig hverken været minister eller regeringsleder.

Selv om Alexander Stubb har erfaring som både premierminister, udenrigsminister og finansminister, ser han sig selv som underdog i ræset.

Det siger han til avisen Financial Times.

"Jeg kommer fra en lille stat. Mit hold er meget småt. Men jeg har gjort det før, og man ved aldrig, så måske kan det lade sig gøre," siger Stubb. 

Det var på forhånd forventet, at han tirsdag ville offentliggøre sit kandidatur.

Mere fra PolicyWatch

Total Energies producerer 10 procent mere i Danmark end ventet

Den franske oliekæmpe Total Energies har med en række tiltag siden foråret fået en større olie- og gasproduktion ud af den danske del af Nordsøen. Selskabet har en stribe nye brønde på vej over de næste år, men det har højeste prioritet at få det enorme Tyra-felt op at køre igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier