PolicyWatch

Omdiskuteret digital skat i EU møder ny modstand

Det bliver svært for EU-Kommissionen at ramme store it-virksomheder som Facebook og Google med en digital skat, viser et fortroligt juridisk dokument, som Financial Times har set.

Foto: Ritzau Scanpix/AP Photo/Matt Rourke

En digital skat i EU, der skal ramme store it-virksomheder som Google og Facebook, møder ny modstand.

Det skriver Financial Times.

EU-Kommissionen kom i marts med et udspil, der skal beskatte de store techselskaber med en afgift på 3 pct. af selskabernes omsætning. Forslaget har mødt betydelig modstand i medlemslandene. Og nu viser et fortroligt juridisk notat til EU-Kommissionen, som Financial Times har set, at afgiften rent juridisk bliver svær at gennemføre i EU-systemet.

For en måned siden sagde finansminister Kristian Jensen (V), ifølge Ritzau, at han var bekymret over den konkrete model, ”fordi den, som vi ser det, er uforenelig med de normale selskabsbeskatningsprincipper," sagde Kristian Jensen.

Beskatter man overskuddet, kan man ikke i samme omgang beskatte omsætningen, mente ministeren.

Kristian Jensen støttede dog et forslag, som Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) arbejder på.

"Vi er helt med på, at der skal findes en løsning. Vi synes, at det spor, der går gennem OECD, er mere farbart. Vi mener, at man bør undersøge det nærmere, især når OECD siger, at de kan have en model klar allerede i 2019," sagde Kristian Jensen.

I sidste uge skrev Irland, Sverige, Tjekkiet og Finland til EU-Kommissionen og advarede om, at en afgift på tværs af EU risikerer at kollidere med bilaterale skatteaftaler mellem medlemsstater og tredjelande uden for EU.

Forsiden lige nu

Danmark indgår samarbejde med World Economic Forum

Danmark har tilsluttet sig en global platform for cirkulær økonomi etableret af World Economic Forum. Ifølge erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) kan det nye samarbeje på sigt styrke danske eksportmuligheder.

Danskerne vil lempe bilafgifterne

Et flertal af danskerne vil have lavere afgifter på biler, viser en undersøgelse fra Kantar Gallup, skriver Berlingske. Minister afviser billigere biler.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier