PolicyWatch

Dansk Erhverv: Der er respekt om Vestagers jagt på techgiganter

Som konkurrencekommissær har Margrethe Vestager uddelt store bøder til Google og Apple. Det skaber respekt blandt danske virksomheder, siger lobbyorganisationen Dansk Erhverv.

Foto: PR/Dansk Erhverv

Danske virksomheder respekterer Margrethe Vestager, men hendes bøder til store techgiganter har ikke den store betydning i det daglige arbejde.

Det fortæller chefkonsulent i Dank Erhverv Poul Noer til P1 Morgen i et interview, hvor han ser tilbage på Vestagers tid på posten.

Han understreger at få danske virksomheder har en dominerende position.

"Jeg tror, der er stor respekt for, at hun har kastet sig ud i nogle af de store kampe med de store techvirksomheder," siger Poul Noer om de danske it- og techvirksomheders syn på Vestager.

"Men i deres dagligdag betyder det måske ikke så meget. De går og kæmper med ting som at finde kvalificeret arbejdskraft."

Margrethe Vestagers periode udløber snart, og det er uklart, om den danske regering vil indstille hende til en ny tørn.

Siden hun blev kommissær i 2014 har hun blandt andet uddelt store bøder til Google og Apple og skabt sig et ry som en af få, der tør gå op imod de store techgiganters dominans.

For tiden holder hun øje med Facebook.,

"Vi følger meget tæt med i, hvad vores tyske kolleger gør. De har vist, at Facebook er dominerende på markedet for en type sociale medier," siger hun til P1 Morgen.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier