PolicyWatch

Politikere afviser dansk digital særskat

Danske politikere mener ikke, at Danmark skal følge Storbritanniens planer om en digital skat, der kun er rettet mod de største techselskaber som Facebook, Amazon og Google.

Venstre og Socialdemokratiet mener ikke, at Danmark skal følge Storbritanniens planer om at indføre en ny digital skat, der kun er rettet mod de største techselskaber, som har en årlig omsætning på over 500 mio. pund, hvilket svarer til cirka 4,2 mia. kr.

Det skriver Berlingske Business.

Jeppe Kofod, der er næstformand i den socialdemokratiske gruppe i Europaparlamentet, mener, at Danmark i stedet skal vente på en fælles europæisk løsning.

"28 forskellige, nationale løsninger vil være en skandale, der blot åbner for nye skattehuller og en uensrettet konkurrence. Så selv om modellen ikke er perfekt, er det bedre at få en samlet EU-ordning i stedet for et kludetæppe af nationale beskatninger. Derfor er det grotesk, at den danske regering sidder på hænderne og er fodslæbende, men nu vokser presset med den britiske udmelding," siger Jeppe Kofod til Berlingske Business.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, mener, at en dansk digital særskat vil være "katastrofalt for dansk økonomi", da det vil betyde, at de store techselskaber vil lægge deres aktiviteter i andre dele af verden.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, ITWatch.

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier