Politikere afviser dansk digital særskat

Danske politikere mener ikke, at Danmark skal følge Storbritanniens planer om en digital skat, der kun er rettet mod de største techselskaber som Facebook, Amazon og Google.
AF MARIA BROE TRUSTRUP HANSEN

Venstre og Socialdemokratiet mener ikke, at Danmark skal følge Storbritanniens planer om at indføre en ny digital skat, der kun er rettet mod de største techselskaber, som har en årlig omsætning på over 500 mio. pund, hvilket svarer til cirka 4,2 mia. kr.

Det skriver Berlingske Business.

Jeppe Kofod, der er næstformand i den socialdemokratiske gruppe i Europaparlamentet, mener, at Danmark i stedet skal vente på en fælles europæisk løsning.

"28 forskellige, nationale løsninger vil være en skandale, der blot åbner for nye skattehuller og en uensrettet konkurrence. Så selv om modellen ikke er perfekt, er det bedre at få en samlet EU-ordning i stedet for et kludetæppe af nationale beskatninger. Derfor er det grotesk, at den danske regering sidder på hænderne og er fodslæbende, men nu vokser presset med den britiske udmelding," siger Jeppe Kofod til Berlingske Business.

Venstres skatteordfører, Louise Schack Elholm, mener, at en dansk digital særskat vil være "katastrofalt for dansk økonomi", da det vil betyde, at de store techselskaber vil lægge deres aktiviteter i andre dele af verden.

Denne artikel er leveret af vores søstersite, ITWatch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også